Erzsébet táborok

Iskolánk tanulói 2017-ben is részt vehettek az Erzsébet táborban Zánkán, a Balaton partján. A sikeres pályázatunknak köszönhetően 2017. július 14-20. között 31 tanuló 3 pedagógus kíséretében tölthetett el egy hetet Magyarország legnagyobb nyári táborában. A vasárnap kora reggeli indulás sem szegte kedvét tanulóinknak. A több órás utazást ugyanolyan jól bírták a legkisebbek mint a legnagyobbak. Második osztálytól kezdve minden évfolyamról volt táborozó gyerek az utazó csoportban.
A szálláshelyek sikeres elfoglalása után, kihasználva az igazi strandidőt megmártózhattunk a Balaton vízében. A nap fénypontja az ünnepélyes tábornyitó volt, amelyen a hivatalos megnyitó után következhetett a Tűzmadarak fantasztikus előadása, majd egy fergeteges zenés, táncos buli.
Sajnos ezután a hűvösre forduló időjárás miatt már nem volt alkalmunk a Balatonban fürödni, de a táborozásunk ennek ellenére továbbra is érdekes és izgalmas volt. Nagyon sok program várta a gyerekeket: különböző zenés előadások, tudományos kísérletek, változó hosszúságú túrák, kalandpark, vetélkedők, versenyek stb. A legnagyobb élmény a sárkányhajózás volt. Csoportunkat az a megtiszteltetés érte, hogy Kiss Tamás olimpiai bronzérmes kenussal egy hajóban evezhettünk a Balaton vizén. Közvetlensége és bátorító szavai után egy jó hangulatú beszélgetésben volt részünk, majd készíthettünk közös fotót is a sikeres sárkányhajózás után.
Büszkék lehettünk tanulóinkra, hiszen minden versenyen, ahol elindultak, nagyon jól helytálltak. Fociban, kézilabdában, ügyességi és szellemi vetélkedőkben egyaránt sikeresek voltak.
Különösen felemelő pillanatoknak is tanúi lehettünk akkor, amikor a tábor szervezőinek köszönhetően minden nap együtt drukkolhattunk az éppen akkor zajló vizes VB magyar versenyzőinek.
Fárasztó, de izgalmakban és élményekben gazdag táboron vagyunk túl. A gyerekek a tábor végén lelkesen mondták, hogy ők szívesen mennének a jövő nyáron is Zánkára. Megígértük nekik, amennyiben Magyarország kormánya újra megszervezi az Erzsébet táborokat, akkor iskolánk mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelentkező gyerekek eljuthassanak jövő nyáron is a Balaton partjára.

Roják Vince
táboroztató pedagógus

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13