Élő gyermeklánc – rekord a Parlament körül

 

Óriás gyerekláncot hoztunk létre 13 000 gyermek részvételével az Országház körül.
Bátran írhatom, hogy hoztunk, hisz 14 gyerekkel és 3 pedagógussal iskolánk is képviseltette magát ezen a nagyszerű rendezvényen május 20-án, pénteken.
A rekordot a Világharmónia Futás keretein belül bonyolították le, mely 6 földrész 140 országában megrendezésre kerülő váltófutás, a nemzetek közötti barátság és harmónia előmozdításáért. Biztos vagyok benne, hogy az olyan kezdeményezések, mint a Világharmónia Futás, jelentősen hozzájárulnak az UNESCO egyik fő feladatának megvalósításához: a kölcsönös megértéshez, és a közös elhatározáshoz, hogy a béke és harmónia kultúráját építsük és erősítsük.

Futás a gyermekek számára a Margitszigeten zajlott (kb. 1,5 km), melyet minden tanulónk lefutott. A futás felnőtt résztvevői a Parlamentig futottak.
Az élőlánc résztvevőit köszöntötte a rendezvény fővédnöke és házigazdája Dr. Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a rekord célja, olyan programmal megmozgatni az ország gyerekeit, amely során megérezhetik a közösség örömet adó erejét, s amely a hazaszeretet érzését is felébresztheti bennük, érzékelteti egyben a sport barátságformáló erejét.
A Kossuth téren felállított színpadon egész nap programokkal várták a gyerekeket. A Parlamentet aznap mind a 13 000 gyermek ingyenes látogathatta. A Budapesti Állatkert pedig kedvezményes belépőt biztosított a résztvevők számára.
Iskolánk névre szóló emléklapot kapott a helyszínen.

 

Az eseményről fotókat is készítettünk, melyek a Fényképek oldalon megtekinthetők.

 

 

Főoldal Kapcsolatok Dokumentumok HEFOP Múltunk