Korábbi beszámolók:
Színház az iskolában Intézménylátogatás

„Marczis” programok
 

Iskolánk 2009. szeptember 1. és 2011. június 30. között együttműködő partnerként részt vett a Marczibányi Dráma és Komplex Művészeti Központ című Európai uniós pályázatban.

A project során a bagi, törteli, kocséri gyerekekkel együtt pillanthattunk be a központ munkájába.
Sokféle érdekes, változatos tevékenység közül választhattunk. A színházi nevelési programok, helyben szervezett történeti játszóházak, kiscsoportos fejlesztő foglalkozások várták a gyerekeket, ami azonban a legnagyobb élményt jelentette, azok a táborok voltak.

2010 nyarán 10 tanulónk vehetett részt Budapesten egy egyhetes bentlakásos táborozáson, ahol a Marczibányi Téri Művelődési Központ munkatársai biztosították a tartalmas programokat. Másik 15 tanulónk Balatonfenyvesen tölthetett el egy élményekkel teli hetet, ahol ugyancsak drámapedagógusok foglalkoztak velük.

2010 őszén 90 diákunk látogatott el a Marczibányi Téri Művelődési Központba, ahol a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a CFCF Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány egy-egy foglalkozásán pillanthattak be kortársaik életébe, ezt követően budapesti városlátogatásra került sor.

A programok szervezése, lebonyolítása során rendkívül jó kapcsolat alakult ki az iskolák és a művelődési központ között. 2011 januárjában a központ munkatársait a három iskola (Kocsér, Törtel, Jászkarajenő) falusi disznóvágás keretében látta vendégül, ahova a táborozó gyerekeket is meghívtuk egy játszóházzal egybekötött találkozóra. Tavasszal tantestületünk pedagógusai látogattak el a központba, ahol „Drámajátékok a tanítási órákon” továbbképzésen bővíthették ismereteiket a témában.

A két év során csaknem minden alsó és felső tagozatos osztályunk részese lehetett valamilyen foglalkozásnak, amely minden esetben igen tartalmas, maradandó élményt jelentett számukra.

Minden program térítésmentesen állt a tanulók rendelkezésére.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a „Marczisok” fáradságot nem kímélő áldozatos munkáját, azt a sok kedvességet és szeretetet, amit tőlük kaptunk. Reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalmunk együttműködésre, közös munkára.


Kobela Mária
igazgató-helyettes

 

Főoldal Kapcsolatok Dokumentumok HEFOP Múltunk